Het Singletaboe

Het leek me wel weer eens tijd voor een update over hoe het staat met de mannen in mijn leven. Het antwoord op de vraag of ik inmiddels al in een romantische comedy leef, is ‘nee’. Of ik dit erg vind? Een volhardend ‘NEE’. Kom ik dan niemand tegen? Jawel hoor , thanks for asking.

Tinder en Happn heb ik inmiddels weer van mijn telefoon gegooid. Ik trek dat spastische geklets met iemand waar ik (nog) niet in geinteresseerd ben erg slecht en heb wel wat beters te doen dan foto’s te bekijken van iemand die op een hoge berg in de verte staart. Of erger: met tijgers knuffelt, dierenbeulen!!! Ik zweer het je, als ik die foto’s nog één keer zie, snijd ik mijn polsen door. Nee, liever kom ik iemand In Real Life tegen.

Ik heb de torenhoge verwachtingen die we van het leven hebben en daarmee ook toepassen op de Liefde, verworpen. Ik zie het om me heen ook, verwachtingen zijn vaak te hoog en zo eindigt daten in een stressvolle activiteit. Eentje die eigenlijk leuk zou moeten zijn. Tevens denk ik ook dat onze telefoon hier een grote rol in speelt en dan bedoel ik voornamelijk de apps zoals whatsapp (als een gek de ‘laatst-gezien-status checken en jezelf gekmaken met de vraag waarom hij nog niets terugstuurt) en de hiervoor genoemde datingapps. Tegenwoordig mag je van geluk spreken dat iemand na vier maanden daten – waarvan jullie al hebben besproken dat dit exclusief is – ook nog eens Tinder en Happn van zijn telefoon gooit. Ik heb dan ook besloten niet meer aan die onzin mee te doen en een Nokia 3310 gekocht, zonder internet (grapje).

We hebben de rare gedachte ontwikkeld dat in je eentje zijn ‘zielig’ is. Dat je zonder partner aan je zijde geen ‘volwaardig’ leven lijdt. Alsof een relatie alleen maar zaligmakend is. Ik krijg vaak op verjaardagen van familie de vraag “of ik nu nog steeds geen vriend heb”. Tegenwoordig wordt in die vraag een lading in gelegd alsof het allemaal mijn schuld is en er wel iets mis met mij zal zijn. Kan. Ik voel mij echter allesbehalve zielig, dus maak je vooral niet bezorgd. Ik ben net terug van mijn tweede soloreis, ik doe wat ik leuk vind, heb de beste vrienden om me heen, ik woon in een prachtige studio in het midden van Nijmegen en doe (bijna) elke dag yoga. Vanaf juli ga ik zelfs in Nijmegen les geven!

Nu zou het natuurlijk grappig zijn als ik volgende maand een blog schrijf waarin ik wél in die romantische comedy leef. Dan zegt iedereen vast: “Omdat ze er niet mee bezig was, kwam het haar toe”. Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk wil ik graag die leuke man aan mijn zijde, maar als het komt, dan komt het. En anders niet. Met andere woorden: liefde kun je niet dwingen, dat wil ik ook helemaal niet. Ik ben gelukkiger dan ooit met MIJZELF en ik gun het iedereen het om ook eens iets te doen waarbij je jézelf ontwikkelt. Dus maak bijvoorbeeld die reis in je eentje! Of ga eens een keer een weekendje alleen weg en bedenk wat jij wilt op dit moment met je leven. Het is in mijn ogen erg gezond om soms geen ander klankbord te hebben dan jezelf.

Klinkt het voorgaande als een hulpkreet? “Ik ben op dit moment gelukkiger dan ooit met MIJZELF?” (terwijl ik een potje pillen wegzuip met een liter wijn). Nope, ik meen het. Deze vorm van onvoorstelbaar geluk is écht mogelijk. Ik ben over de schok heen dat mijn vrienden van in de 20 trouwen en kinderen krijgen. Nu was dit makkelijk, want ik zit zelf ook nog in mijn ‘twenties’. Als ik volgend jaar rond deze tijd nog steeds in deze ‘situatie’ zit, zal ik een blog schrijven over de paniek die ik voelde toen ik 30 werd en daardoor pacts sloot met mannelijke vrienden die mij op 35-jarige leeftijd van zaad gaan voorzien als ik dan nog kinderloos ben.

Het zou erg fijn zijn als men de ‘goedbedoelde’ adviezen en vragen over waarom ik geen partner heb achterwege laat. Het is onaardig door de lading die het met zich meebrengt, ook al bedoelt men het waarschijnlijk goed. Maar elke keer als zo’n vraag gesteld wordt, komt tóch de angst om een oude vrijster te worden weer naar bovendrijven. GRAPJE, I couldn’t care less, vraag maar lekker raak. Vraag ik ook naar jullie seksleven.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *