STOP!

 Waar ik dus echt extreem boos van word, dat is dierenmishandeling. Omdat ik nu al een paar keer op reis ben geweest naar Azië, zal ik in deze blog de mishandeling op dit continent bespreken.

Mensen die al eens in Azië zijn geweest, kennen de beelden van vermagerde honden en katten met wonden die moederziel alleen op straat liggen wel. Geloof me, ik zal nog een blog wijden aan dit soort dierenmishandeling. Waar ik het echter in deze blog over wil hebben, is de mishandeling van olifanten door (domme) toeristen. Deze toeristen zijn zo ontzettend dom, dat gun je gewoon niemand.

Er zijn geen uitzonderingen op de gewelddadige manieren om een olifant tam te maken. Dit gebeurt altijd door middel van mishandeling. Deze prachtige dieren worden gestoken met stokken (met ijzeren pinnen eraan), zitten aan kettingen vast zonder bewegingsvrijheid en worden dagelijks geslagen en geschopt. Het is walgelijk.

Toen ik twee jaar geleden in het Elephants Nature Park in Chiang Mai (Thailand) was, zag ik met eigen ogen wat de olifanten wordt aangedaan. Sommige olifanten waren blind (er was er één waarbij het oog er was uitgehaald door zijn mishandelaars), sommige olifanten liepen mank vanwege niet goed geheelde breuken, maar bovenal hadden ze allemaal psychische problemen.

Gelukkig is daar Lek Chailert van het hiervoor genoemde park. Zij heeft deze sanctuary opgezet om de mishandelde olifanten toch nog een goed leven te gunnen. Deze arme beesten zullen nooit meer in het wild kunnen leven, maar het is een ontzettend groot park waarin ze zijn gevrijwaard van het doen van achterlijke kunstjes, of als vervoermiddel te worden gebruikt.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar we kunnen de olifanten alleen redden als wij als toeristen niet meer betalen voor de ritjes op een olifant en om ze kunstjes te zien doen. Tegen de mensen die dit nog wel doen voor hun eigen vermaak, kan ik maar één ding zeggen: loop naar de hel.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *