Meet Ollie

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op dieren (behalve wespen). Ik ben vooral een hondenmens en nu ik niet meer 40 (+) uur op kantoor zit, heb ik daar ook tijd voor. Nóg een voordeel van mijn switch dus. Op 18 april van dit jaar is Ollie geboren en hij is nu mijn hond.

Op zich was het best een impulsieve beslissing. Op donderdag bedacht ik me dat ik een hond wilde (ras wist ik al) en op zaterdagochtend ging hij al mee naar mijn huis. Ik wist wat het houden van een hond met zich zou brengen, dit omdat mijn ouders zolang ik mij kan heugen altijd honden hebben gehad. Ook wist ik dat het opvoeden van een hond geld en vooral tijd zou kosten. Wat ik niet wist, is dat een puppy opvoeden bijna hetzelfde is als een kind opvoeden (denk ik!).

De eerste maanden moest ik er ’s nachts 2 keer uit voor zijn behoefte. Uitslapen was er ook niet meer bij. Ik voelde zo’n enorme verantwoordelijkheid voor hem, dat ik avondjes de kroeg in aan me voorbij liet gaan. Ik durfde hem aan het begin niet alleen te laten, uit angst dat hij me teveel zou missen. Ik googelde elk scheetje en niesje omdat ik dacht dat hij ziek was en dood zou gaan. Ik voelde me met andere woorden echt een onzekere moeder. Gelukkig is dat nu, na een aantal maanden, verleden tijd.

Ontmoet Ollie. 

Mijn fluffy vriend aanschaffen, is nu al een van de beste beslissingen ooit geweest. Als ik Ollie zie kwispelen, word ik ook meteen blij. Als ik zijn ondeugende hoofd zie als ik thuiskom en mijn hele studio ligt overhoop, kan ik niets anders dan lachen (ik ben de slechtste opvoeder ever). Ik kan nu al huilen bij het idee dat hij ooit dood gaat en dat ik hem moet missen. Mijn hart zwelt als hij naast me komt zitten op de bank en zijn poot op mijn been legt. Ollie is mijn wingman, ik ontmoet dagelijks heel veel nieuwe mannen mensen. Uiteraard maakt hij me ook bozer dan ooit, als ik thuiskom en de internetkabel blijkt doorgebeten. Ook maakt hij me ongeduldiger dan ooit, als hij een volle minuut moet ruiken aan een ander plasje. Dit laatste doet hij uiteraard alleen wanneer ik al haast heb.

Zie dat hoofd

De slogan ‘dogs before dudes’ snap ik nu beter dan ooit. Je moet wel van hele goede huize komen, voor ik mijn harige slaapmaatje inruil voor de menselijke variant.

Share:

2 gedachten over “Meet Ollie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *