Moeten is gevaarlijk

Vandaag wil ik het eens hebben over moeten. Moeten in de liefde welteverstaan. Hoeveel moet jij van jezelf? Moet jij van jezelf op je 35e getrouwd zijn kinderen hebben? En als dat niet gebeurt, is je leven dan niet compleet?

Tegenwoordig is het met al die dating apps makkelijk om iemand te ontmoeten. Helaas zitten er ook veel rotte appels tussen, maar dat houd je toch. Hoe ouder ik word, hoe meer ik me kan identificeren met Charlotte uit Sex and the City.  Het plaatje met iemand voor je zien na de eerste (tinder)gesprekken (gevaarlijk!), avonden volplannen met dates en dan toch teleurgesteld naar huis gaan: het hoort er helaas allemaal bij. Maar is dat wel echt zo? Hoort het er echt wel bij?

De laatste tijd ben ik weer voorzichtig aan het daten geslagen. Nu enkele weken verder, twijfel ik of ik hier wel mee door moet gaan. Het voelt zo geforceerd, het kost je klauwen met geld en ik kan de tijd wel beter besteden. Maar toch, het klokje tikt verder en over drie maanden vier ik mijn 30e verjaardag. 30! Vroeger dacht ik dat ik dan allang een gelukkig gezin zou vormen met een of andere woest aantrekkelijke kerel. Niets is minder waar.

Het liefst gooi ik die dating apps weer weg. Maar helaas werkt het niet zo dat mijn toekomstige man bij me aanbelt en zegt: “Hoi, ik ben jouw droomman, zullen we gaan trouwen?”. Ik moet toch wat hé…dus dan maar blijven daten via apps, zeg ik tegen mezelf.

Aan de andere kant: waarom zou ik dit moeten? Zoals ik al aangaf, kost het me tijd die ik beter kan besteden, evenals geld. Leef ik nog wel in vrede met mezelf als ik geforceerd iets blijf doen waar ik geen zin in heb? Heeft het dan überhaupt wel zin? Werkt iets ‘moeten’ straks niet averechts?

Ik ben niet iemand die genoegen zal nemen met minder en al zeker niet in de liefde. Liever alleen, dan met iemand die ik gebruik om mijn ‘deadline’ te halen. Dat is voor de ander ook oneerlijk. Ik denk dat het daarom tijd is om mijn gevoel weer te volgen en de datingapps (wederom) te verwijderen. Sturen jullie dan die leuke man naar mijn voordeur? Dan krijg je een speciale rol op onze bruiloft!

Hoe hebben jullie je partner ontmoet en hoe zie jij het daten via datingapps? Ik hoor het graag in de comments.

Liefs, Marleen

Share:

Een gedachte over “Moeten is gevaarlijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *